Πρόταση Γραβάνη και Σύμπραξης Προοπτικής για την αντιμετώπισης της υποστελέχωσης στο Δήμο Κομοτηνής.
Το πρόβλημα με την υποστελέχωση που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κομοτηνής, ανέδειξε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Αντώνης Γραβάνης και η Σύμπραξη Προοπτικής.
Ο κ. Γραβάνης πρότεινε στον Δήμαρχο την σύγκλιση αντιπροσωπείας με τους επικεφαλής των παρατάξεων, ώστε να συναντηθούν με τους αρμόδιους Υπουργούς και τους τοπικούς Βουλευτές και να αναδείξουν την ανάγκη πρόσληψης υπαλλήλων στο Δήμο Κομοτηνής, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν θεωρεί ότι έγινε καμία σοβαρή προσπάθεια διεκδίκησης και αντιμετώπισης του προβλήματος.
Ο Δήμαρχος κ. Γκαράνης απάντησε ότι ήδη έχει δρομολογηθεί συνάντηση σε συνεργασία με τους άλλους Δημάρχους του νομού, και σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα ακολουθήσει η σύσταση αντιπροσωπείας που πρότεινε ο κ. Γραβάνης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γραβάνης τόνισε:
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κομοτηνής είναι η υποστελέχωση σε νευραλγικές υπηρεσίες του Δήμου, γεγονός που δημιουργεί πολλά προβλήματα στην ορθή λειτουργία του οργανισμού προς όφελος των δημοτών. Ο Δήμος Κομοτηνής έχει τους λιγότερους υπαλλήλους αναλογικά με τον πληθυσμό σε πανελλαδικό επίπεδο. Όμοροι Δήμοι, με παρόμοιο πληθυσμό, έχουν πενταπλάσιο αριθμό υπαλλήλων σε υπηρεσίες όπως η Τεχνική.
Για το λόγο αυτό η εκάστοτε κυβέρνηση δεν γίνεται να αντιμετωπίζει οριζόντια το θέμα των προσλήψεων και οφείλει να δώσει λύση.
Θεωρούμε ότι μέχρι σήμερα δεν έγινε από την διοίκηση του Δήμου καμία σοβαρή προσπάθεια διεκδίκησης των αυτονόητων.
Επομένως προτείνω την σύσταση αντιπροσωπείας με τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των παρατάξεων, η οποία θα συναντηθεί με τους τοπικούς Βουλευτές και τους αρμόδιους Υπουργούς και θα διεκδικήσει σθεναρά την άμεση πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων στον Δήμο Κομοτηνής.»