Με σύνθημα “Απεργία ενάντια στην ακρίβεια και στην φτωχοποίηση του εργαζόμενου λαού” πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κομοτηνή δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, στο Εργατουπαλληλικό  Κέντρο και στην Πλατεία Ειρήνης.

Την ελάχιστη συμμετοχή στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου δικαιολόγησε ο ταμίας Γιώργος Χατζηαθανασίου αναφέροντας ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δύσκολα απεργούν όταν παίρνουν 400-500 ευρώ μισθό με ελάχιστα ένσημα τον μήνα , πράγμα απαγορευτικό για το χάσιμο μεροκάματου.

Τον κάθε εργαζόμενο αγγίζει η ακρίβεια και η φτωχοποίηση αλλά δεν αποφασίζει εύκολα να απεργήσει. Απεργία ενάντια στην ακρίβεια και στην οποία ζητείται από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ , αλλά και μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ που το τελευταίο διάστημα έχουν πάει στα ύψη και ο κόσμος τρέμει να ανοίξει τους λογαριασμούς που έρχονται στο σπίτι τους ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Χατζηαθανασίου.

Οι κινητοποιήσεις που σήμερα ξεκινούν θα συνεχιστούν με την πρωτομαγιά να είναι σε λίγες ημέρες αλλά και με συνεχείς άλλες διαμαρτυρίες για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.