Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών καλωσορίζει το τριώδιο και κηρύσσει την έναρξη των καρναβαλικών του εκδηλώσεων με ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους  το οποίο θα εμπλουτίσει και θα ενισχύσει το πολιτιστικό υπόβαθρο της περιοχής.

Ετσι από αύριο Τσικνοπέμπτη ξεκινούν οι εκδηλώσεις με ζωντανή Θρακιώτικη-Ποντιακή μουσική και προσφορά Κρασιού στην Κεντρική Πλατεία  Σαπών.

Ο δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών Απόστολος Ιωάννου μίλησε  στο MARON NEWS  για τις εκδηλώσεις της αποκριάτικης περιόδου που κορυφώνονται την Κυριακή της Αποκριάς 17 Μαρτίου με την καρναβαλική παρέλαση των Σαπών και την Καθαρά Δευτέρα 18/3 με την καρναβαλική παρέλαση και τα  Ισνάφια στην Ξυλαγανή.

Επίσης την Καθαρά Δευτέρα στην Μαρωνεία, Κρωβύλη, Ασκητές, Λοφάριο, Ξυλαγανή,  Διώνη και στο Δεντράκι Σαπών θα γιορταστούν τα Κούλουμα με προσφορά Σαρακοστιανών  εδεσμάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού για μικρούς, με πλούσια δώρα στην Ξυλαγανή το Σάββατο 9 Μαρτίου στην  Πλατεία Ξυλαγανής αλλά και στις Σάπες το Σάββατο 16 Μαρτίου.