Οπως έγινε γνωστό από  την ΠΑΜΘ,  το Σάββατο 8 Απριλίου, στις 11:00,ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα υποδεχθεί στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού  Λίνα Μενδώνη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής  Γιώργο Κουμεντάκη και θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη με τα εξής θέματα:

  1. Τα νέα έργα που θέτει το Υπουργείο Πολιτισμού ως προτεραιότητα ενόψει της έναρξης της διαβούλευσης για την επικαιροποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Τουρισμού – Πολιτισμού της Εγνατίας Οδού, προκειμένου αυτά να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ.
  2. Εξειδίκευση και προγραμματισμός της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη λειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής.

3.Έργα που υλοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.


Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βρέθηκε  στις 12 Ιανουαρίου στην Κομοτηνή , παίρνοντας μέρος σε σύσκεψη στην ΠΑΜΘ υπό τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Ο Χρήστος Μέτιος έκανε γνωστό , ότι ο φορέας θα αναλάβει το Μέγαρο για να λειτουργήσει σε μία εντελώς διαφορετική βάση , με χρηματοδότηση μέσα από το ΕΣΠΑ.

Εξαιρετική είχε χαρακτηρίσει τότε  την συνεργασία  με την ΠΑΜΘ , η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ενώ είχε κάνει  αναφορά  στην εξέλιξη των εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας , έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα παραστάσεων , αλλά και στο σπήλαιο της Μαρώνειας που προχωρούν οι  ανασκαφικές εργασίες.