ΑΠΕΙΡΟ κόσμο στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του 2022 είδε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης κατά την αναφορά του στο δημοτικό συμβούλιο θέλοντας να αντικρούσει όσα ακούστηκαν από την μεριά της αντιπολίτευσης για την τουριστική ανάπτυξη της Κομοτηνής.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα για την πληρότητα των ξενοδοχείων ανέφερε  μια περίπτωση αντιπροσώπου οπτικών που δεν μπόρεσε να βρεί δωμάτιο και αναγκαστικά διανυκτέρευσε στην Αλεξανδρούπολη.

Οι φοιτητές-τουρίστες που βρίσκονται στην πόλη για να δώσουν τα μαθήματά τους στις εξεταστικές φαίνεται ότι αποτελεί για τον δήμαρχο Κομοτηνής άλλο ένα δείγμα για την πλήρη λειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων.

Ο Γιάννης Γκαράνης διαχώρισε την θέση του από την προηγούμενη διοίκηση του Γιώργου Πετρίδη την οποία και θεωρεί ότι δεν έκανε τίποτα για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. “Η μοναδική διοίκηση που έκανε ένα βήμα είμαστε εμείς” ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

«Έγιναν τα Ελευθέρια της Κομοτηνής το προηγούμενο διάστημα. Είχαμε ΑΠΕΙΡΟ κόσμο και νομίζω δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Τα λεωφορεία από τις διπλανές πόλεις ήταν πάρα πάρα πολλά. Η πλατεία γέμισε σε όλες τις συναυλίες. Αυτό δεν είναι ένα κομμάτι του τουρισμού;; Προχθές, 24 Μαΐου, πήγα να πάρω γυαλιά. Είδα έναν άνθρωπο, δεν βρήκε δωμάτιο στην Κομοτηνή. Επί μια εβδομάδα ήταν γεμάτα τα ξενοδοχεία. Και οι φοιτητές, αυτοί που έρχονται και φεύγουν, δεν είναι στο πρόγραμμα; Αυτοί δεν γεμίζουν τα ξενοδοχεία; Δεν είναι τουρίστες αυτοί; Θέλω να πω ότι ένα τουριστικό προϊόν για να το προωθήσεις πρέπει να έχεις κλίνες. Και 5.000 άτομα να φέρουμε στην Κομοτηνή δεν μπορούμε να τα κοιμίσουμε.

Εμείς είμαστε μια διοίκηση 3 χρόνια και τώρα έχουμε βάλει στο λούκι πράγματα που δεν είχαν γίνει χρόνια. Πριν από χρόνια δεν συζητούσαν για το τουριστικό προϊόν της περιοχής; Έγινε τίποτα; Τίποτα δεν έγινε. Και πριν με τη διοίκηση του κ. Πετρίδη και πιο πριν, τίποτα δεν έγινε. Η μοναδική διοίκηση που έκανε ένα βήμα είμαστε εμείς. Και τώρα ερχόμαστε να πληρώσουμε τι; Αυτό που δεν έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις; Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την κριτική, ίσα ίσα γινόμαστε καλύτεροι. Αλλά η κριτική να έχει βάση».