Tι έργα έγιναν , ή δεν έγιναν έτσι ώστε να παρουσιάζονται σε κάθε βροχή οι ίδιες εικόνες , που ευτυχώς μέχρι τώρα περιορίζονται μόνο σε υλικές ζημιές, καλούνται να απαντήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. 

Η φωτιά στο δάσος πάνω από τον Πολύανθο πριν δύο καλοκαίρια που ξεκίνησε στην μέση του βουνού και έκαψε το αριστερό μέρος αυτού είχε ως αποτέλεσμα να αποξηλωθεί το δάσος , έτσι ώστε  σε κάθε βροχόπτωση να παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο των πλημμυρών στον Πολύανθο.

Εγιναν ή όχι απαραίτητες εργασίες για την συγκράτηση των υδάτων σε περίπτωση βροχής, γιατί εκτός από τα νερά κατεβαίνουν από το βουνό τόνοι χώματος με αποτέλεσμα την αλλαγή της φυσιογνωμίας της περιοχής και το μη αναστρέψιμο αποτέλεσμα.

Το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου, η κινητοποίηση Πυροσβεστικής, ΕΜΑΚ, Αστυνομίας, Πολιτικής Προστασίας, Μηχανημάτων έργου ήταν άμεση και μεγάλη.

Ο δρόμος προς τον Ιασμο έκλεισε από την λάσπη που γέμισε το οδόστρωμα , ενώ επίσης σε αρκετά σημεία από Κομοτηνή προς Πολύανθο υπήρχαν χείμαρροι με φερτά υλικά.H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΑΣΜΟΥ

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Ιάσμου προς Πολύανθο λόγω της μεγάλης ποσότητας φερτών υλικών.

Ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Τζανέρ Ιμάμ επικοινώνησε στις 17:30 με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας,την 4η ΕΜΑΚ , την Πυροσβεστική και την Περιφέρεια που έσπευσαν για να βοηθήσουν την κατάσταση.

Ο Δήμος Ιάσμου από την πλευρά του κινητοποίησε άμεσα τα μηχανήματα έργου που διαθέτει και ταυτόχρονα ενεργοποίησε από το μητρώο εργοληπτών τα χωματουργικά μηχανήματα για να συνδράμουν στον καθαρισμό του οδικού δικτύου.

Επίσης, ο Ερυθρός Σταυρός και η 4η ΕΜΑΚ πραγματοποίησαν αντλήσεις υδάτων σε κατοικίες που πλημμύρισαν, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν άνθρωποι.