Ο Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου με παρέμβασή του στη Βουλή ζητά την άμεση καταβολή των αγροπεριβαλλοντικών ενισχύσεων που έχουν καθυστερήσει με ευθύνη του ΥΠΑΑΤ.

Με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία συνυπογράφουν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναδεικνύει ότι οι διαβεβαιώσεις του υπουργού περί έγκαιρης πληρωμής των ενισχύσεων διαψεύστηκαν παταγωδώς, αφού χιλιάδες αγροτοκτηνοτρόφοι στη Ροδόπη και σε όλη τη χώρα μάταια περιμένουν τις πληρωμές που έπρεπε να είχαν γίνει μέχρι 30 Νοεμβρίου.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής η καθυστέρηση αυτή έρχεται σε μία πολύ δύσκολη παραγωγική χρονιά μέσα σε συνθήκες ανεξέλεγκτης ακρίβειας με τον αγροτικό κόσμο να είναι όμηρος των άστοχων επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ, που δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί ούτε τους ευρωπαϊκούς πόρους.

Ενώ εκφράζει την ανησυχία του ότι λόγω της έλλειψης προετοιμασίας στην εφαρμογή από 1/1/2023 της νέας ΚΑΠ 2023-2027, που θέτει δυσκολότερες προϋποθέσεις για τις πληρωμές είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθούν πόροι από τους δικαιούχους αγρότες και την αγροτική οικονομία.