Το 3ο Πειραματικό ΓΕ.Λ. Κομοτηνής και συγκεκριμένα η μαθητική δράση με τίτλο: Δημιουργική Επαναχρησιμοποίηση Κλωστοϋφαντουργικών Προϊόντων (Upcycling) διακρίθηκε στον Παγκόσμιο Στόχο 12: Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή και βραβεύτηκε στην 1η θέση του 6ου Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Μαθητικού Διαγωνισμού Bravo Schools 2023 για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην κατηγορία Μαθητικές Δημιουργίες.

Επίσης το Εφαρμοσμένο Σενάριο/Καινοτόμο Πρόγραμμα με τίτλο: Παρκινγκ με αυτοματισμούς και ειδική διαχείριση θέσης Ατόμων με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα διακρίθηκε ως ένα από τα καλύτερα στον Παγκόσμιο Στόχο 10: Λιγότερες Ανισότητες.
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης την Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 6 μ.μ. (https://youtu.be/QFNS_zSuRRM), στην οποία παρουσιάστηκαν οι 60 καλύτερες πρωτοβουλίες ανά στόχο και βραβεύτηκαν οι 12 νικήτριες ομάδες, 3 ανά κατηγορία.

Να σημειωθεί ότι το 3ο Πειραματικό ΓΕ.Λ. Κομοτηνής συμμετείχε και φέτος με πρωτοβουλίες και στις 4 κατηγορίες του Διαγωνισμού Bravo Schools 2023.
Παράλληλα η ίδια δράση: Δημιουργική Επαναχρησιμοποίηση Κλωστοϋφαντουργικών Προϊόντων (Upcycling) κατέκτησε την 3η θέση στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό “Το Κλίμα αλλάζει…Αλλάζω ζωή” στην κατηγορία Βίντεο Λυκείου (https://www.youtube.com/watch?v=iM1aNuQ14hg).

Τις δύο εργασίες επιμελήθηκαν οι μαθητές/ήτριες του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «ReduceReuse- Recycle» και του Ομίλου Ρομποτικής & Προγραμματισμού του σχολείου μας, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Βερρή Ανδρονίκη, Πληροφορικό.
Με τη συμμετοχή μας θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο Bravo σε όλους τους μαθητές/μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς που πιστεύουν στο δημόσιο σχολείο και οραματίζονται δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο!

Με την ολοκλήρωση του φετινού διαγωνισμού Bravo Schools 2023 το 3o Πειραματικό ΓΕ.Λ. Κομοτηνής εντάσσεται για 3η χρονιά στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των Παγκόσμιων Στόχων και γίνεται μέρος ενός παγκόσμιου Δικτύου Σχολείων.
Τέλος, να ευχαριστήσουμε όσους πίστεψαν στις προσπάθειες μας και μας ενίσχυσαν με την ψήφο τους, ώστε να γίνουμε πρεσβευτές ενός καλύτερου κόσμου!

Βίντεο για τη δράση Δημιουργική Επαναχρησιμοποίηση Κλωστοϋφαντουργικών Προϊόντων
(Upcycling): https://www.youtube.com/watch?v=YSHPvtzOCfg

Βίντεο για την εργασία Παρκινγκ με αυτοματισμούς και ειδική διαχείριση θέσης Ατόμων με Αναπηρία και κινητικά προβλήματα : https://www.youtube.com/watch?v=NoqzH2VVsSo