Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11-08-2024 στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας, εκπαιδευτικό-διαδραστικό πρόγραμμα που υλοποίησε ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Μαρωνείας Σαπών,  με αντικείμενο την εκμάθηση και την βιωματική εμπέδωση του αρχαίου ελληνικού θεάτρου.

Στόχος του προγράμματος το οποίο απευθυνόταν κυρίως σε οικογένειες και παιδιά, ήταν να τους φέρει κοντά με την πολιτιστική μας κληρονομιά, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία για εξερεύνηση και  κατανόηση του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας καθώς και της πλούσιας ιστορίας του.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία και την εξέλιξη του αρχαίου ελληνικού θεάτρου, τις τραγωδίες και τις κωμωδίες που διαμορφώνουν ακόμα και σήμερα την καλλιτεχνική μας ταυτότητα, καθώς και για τους σπουδαίους θεατρικούς συγγραφείς, όπως ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης και ο Αριστοφάνης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συμμετοχή των παιδιών, τα οποία είχαν την ευκαιρία να φορέσουν αρχαία ενδύματα, να αναπαραστήσουν σκηνές από γνωστά έργα, και να γνωρίσουν από κοντά τις αρχές της θεατρικής τέχνης. Οι οικογένειες συμμετείχαν ενεργά, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα και την συνεργασία μεταξύ των μελών τους.

Μέσα από το εν λόγω πρόγραμμα επισφραγίστηκε για άλλη μια φορά η άριστη συνεργασία και επαφή που διατηρεί ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών με τους τοπικούς φορείς με γνώμονα πάντοτε την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της πολιτιστικής ανάδειξης του Δήμου.

Την ερμηνεία του προγράμματος ανέλαβε η αρχαιολόγος-μουσειολόγος κ. Νάγια Δαλακούρα.