Με δύο εκδηλώσεις η επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς στην Κομοτηνή. Εργατικό Κέντρο, ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ,ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, και Δήμαρχος Κομοτηνής κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης , ενώ την ίδια ώρα στην πλατεία υπήρξε συγκέντρωση, πορεία και κατάθεση στεφάνων στον ίδιο χώρο από την  ΑΔΕΔΥ, την ΕΝΙΔΥΚ, τον Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Κοινό σύνθημα όλων οι αγώνες για τα εργατικά δικαιώματα για μια καλύτερη ζωή. Ιδιαίτερη αναφορά από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής Γιώργο Χατζηαθανασίου σχετικά με την εφαρμογή του οκτάωρου παντού αλλά και στο εξαήμερο που όπως είπε θα αρχίσει να εφαρμόζεται από 1η Ιουνίου κυρίως για τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Πρόκειται για ένα μέτρο που αφορά συγκεκριμένους κλάδους επιχειρήσεων και έχει στόχο να δώσει λύση στις επιχειρήσεις συνεχούς ροής, οι οποίες σε έκτακτες περιπτώσεις και σε συγκεκριμένες περιόδους μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για απασχόληση και μιας έκτης ημέρας την εβδομάδα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΡΙΤΟΥ: Η 1η του Μάη συμβολίζει τους διαχρονικούς αγώνες των εργαζομένων για περισσότερα εργασιακά δικαιώματα ,για μια καλύτερη ζωή. Στις σημερινές συνθήκες που η ακρίβεια, στην πραγματικότητα η ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια, σαρώνει τα νοικοκυριά, που τα εργασιακά δικαιώματα, ιδιαίτερα των νέων, φαλκιδεύονται μέσα στην εργασιακή ζούγκλα, οι αγώνες του κόσμου της εργασίας είναι ακόμη πιο αναγκαίοι και επιτακτικοί.