Η τελετή ονοματοδοσίας της πλατείας της Καλλιθέας του Δήμου Μαρωνείας Σαπών σε πλατεία Γλυκερίας Μεμεκίδου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024.

Με επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής , ομιλία του Δημάρχου Μαρωνείας Σαπών Απόστολου Ιωάννου και στην συνέχεια με τα αποκαλυπτήρια του μαρμάρινου μνημείου ολοκληρώθηκε η τελετή.

Η Γλυκερία Μεμεκίδου με καταγωγή από την Καλλιθέα Ροδόπης έχασε την ζωή της κατά την συμμετοχή της στην πολυμελή ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, όπου έσπευσε να απαλύνει τον πόνο του δοκιμαζόμενου από τις φονικές καταστροφές γειτονικού λαού. Αυτό το ταξίδι ήταν το τελευταίο της, αφού έφυγε από τη ζωή σε φρικτό τροχαίο δυστύχημα.

Συγκινητική η σημερινή στιγμή , τόνισε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών Απόστολος Ιωάννου καθώς σήμερα τιμάται μία σπουδαία γυναίκα, μια ανώτατη Αξιωματικός που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας. Εγινε σύμβολο θάρρους , αυταπάρνησης και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Παρόντες στην τελετή ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς,  εκπρόσωπος του βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Κομοτηνής  Ιωάννης Κυριαζής, η δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής Βούλα Ελευθεριάδου, η αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Οικονομικών του Δήμου Μαρωνείας Σαπών Τριφωνίδου Μαρία.