Χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για το κλάδεμα της ελιάς αλλά και οδηγίες για τα πυρόπληκτα δέντρα στον Δήμο Ιάσμου , δόθηκαν από τον γεωπόνο Κώστα Μπούντα κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε ο Δήμος  στο δημοτικό κατάστημα Σώστη.

“Στην περιοχή μας έχουν μπει τα τελευταία χρόνια χιλιάδες ελαιόδεντρα, αυτά για να προχωρήσουν καλά χρειάζεται να έχουν την τεχνική στήριξη όλων των γεωπόνων”, είπε ο Κώστας Μπούντας, αλλά επίσης τόνισε ότι σε μερικά χρόνια η παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή θα αυξηθεί και συγκεκριμένα θα υπερδιπλασιαστεί, κατάσταση που χρειάζεται οργάνωση, όχι μοναχικές πορείες.

Σχετικά με τα πυρόπληκτα δέντρα , τόνισε ότι χρειάζεται υπομονή , για να δουν από που θα αναβλαστήσουν και από εκεί και μετά να υπάρξει παρέμβαση.

“Κάθε μήνα θα γίνονται ημερίδες που θα βοηθούν τους ενδιαφερόμενους” τόνισε ο δήμαρχος Ιάσμου Ιμάμ Τζανέρ , όπως για τον καπνό το βαμβάκι , για όλους τους κλάδους της αγροτικής ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε τη δημιουργία γραφείου Αγρότη – γραφείο γεωργικής ανάπτυξης , με την διαδικασία να έχει ήδη ξεκινήσει ,στελεχωμένο από τους γεωπόνους του δήμου , αλλά και από εξωτερικό συνεργάτη που θα βρίσκεται σε Ιάσμο και Σώστη για να παρέχει πληροφορίες και βοήθεια.