Δώδεκα φοιτητές θα διανυκτερεύσουν απόψε το βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής και αύριο το πρωί  θα οδηγηθούν στα δικαστήρια με την διαδικασία του αυτοφόρου.

Από το μεσημέρι ξεκίνησε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ με παρέμβασή της στη Νομική του ΔΠΘ για την απομάκρυνση ατόμων. Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν την συνδρομή της  ΕΛΑΣ όταν ομάδα ατόμων προσπάθησε να καταλάβει το κτίριο της Νομικής με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διενεργηθούν οι γραπτές εξετάσεις.

Τελικά 18 άτομα προσήχθησαν στην αστυνομική διεύθυνση ,με 6 από αυτά να αφήνονται ελεύθερα μετά από μερικές ώρες ενώ τα υπόλοιπα 12 θα παραμείνουν εντός του κτιρίου και αύριο θα οδηγηθούν στα δικαστήρια. Τελικά μετά από αρκετή ώρα αφέθηκαν ελεύθερα και τα υπόλοιπα 12 άτομα που κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό τις πρωινές ώρες σήμερα

 

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και  περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

 

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων. Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

 

Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α Κομοτηνής.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ περιοχής ΑΜΘ

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του ΚΚΕ καταγγέλλει την αυταρχική κατρακύλα της κυβέρνησης που έδωσε εντολή στις δυνάμεις των ΜΑΤ να επέμβουν στη Νομική Σχολή Κομοτηνής, η οποία τελούσε υπό κατάληψη με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου φοιτητών της σχολής. Το μένος της μάλιστα απέναντι σε κάθε αγώνα του λαού και της νεολαίας μαρτυρά και η απαράδεκτη προσαγωγή δεκάδων φοιτητών που συμμετείχαν στην κατάληψη.

Η κυβέρνηση μη έχοντας πλέον επιχειρήματα για να υπερασπιστεί το έκτρωμα, που ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή για την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, καταφεύγει στην ωμή βία.

Η πολιτική της έχει ηττηθεί και η νεολαία δεν είναι διατεθειμένη να θυσιάσει τα δικαιώματά της στη μόρφωση, στις δωρεάν σπουδές, στη δουλειά με δικαιώματα για να ανοίξει μια ακόμα αγορά πτυχίων προς τέρψη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων. Μάχεται για αναβαθμισμένες σπουδές και δουλειά στο αντικείμενο των σπουδών, για πανεπιστήμια στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών, για να μπει φρένο στην υποβάθμιση, το λουκέτο σχολών και τμημάτων, στην παραπέρα εμπορευματοποίηση.

Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή εκατοντάδων φοιτητών και εργαζομένων που διαδηλώνουν έξω από το αστυνομικό τμήμα της πόλης και να αφήσει ελεύθερους τους φοιτητές χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες.

Να καταλάβει επιτέλους πως μειοψηφική είναι η πολιτική της που εξοντώνει το λαό και τη νεολαία και πως απέναντί της γιγαντώνεται η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, που δεν τρομοκρατείται και δεν το βάζει κάτω.

5/2/2024

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΡΟΔΟΠΗΣ 

«Προσαγωγές φοιτητών στο Α.Τ. Κομοτηνής»

Σήμερα Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου ‘24, αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν βιαίως στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ. η οποία βρισκόταν σε κατάληψη από τους φοιτητές, που διαμαρτύρονταν για τις προθέσεις της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, καταπατώντας το άρθρο 16 του συντάγματος. Η κλήση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε κατόπιν εντολής του Πρύτανη του Πανεπιστημίου. Οι φοιτητές κατήγγειλαν βιαιοπραγίες εκ μέρους των ΜΑΤ, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά την παραμονή των φοιτητών στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης.
Από τους 18 αρχικώς συλληφθέντες μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί ελεύθεροι οι 6 κι ακούγεται ότι οι υπόλοιποι θα παραμείνουν έγκλειστοι έως αύριο το πρωί οπότε και θα δικαστούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου!
Κλιμάκιο της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ροδόπης επισκέφθηκε τον χώρο όπου διαδήλωναν οι φοιτητές για την απελευθέρωση των συναδέλφων τους, δεν τους επετράπη όμως η είσοδός τους στο χώρο της κράτησης. Στη διαδήλωση συμπαράστασης που έλαβε χώρα, συμμετείχε και το μέλος της Κ.Ε. του κόμματος Δ. Χαρίτου, καθώς και συνδικαλιστές και πολίτες της περιοχής μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ροδόπης εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των φοιτητών, καθώς και την κάθετη αντίθεσή του στην εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων, στις προσαγωγές που ακολούθησαν, στις βιαιοπραγίες που τους ασκήθηκαν και στο ενδεχόμενο κάποιοι από αυτούς να συλληφθούν και να δικαστούν.
Η κυβέρνηση φέρει μόνο κατ’ ευφημισμό τον προσδιορισμό ‘φιλελεύθερος’ στις όποιες ιδεολογικές της ταυτότητες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν φορέα αυταρχικής – τιμωρητικής πρακτικής, ως επίδειξη ισχύος, προκειμένου να χαϊδέψει τα αυτιά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου προς άγρα ψήφων.
Η εκπαιδευτική κοινότητα κι ο δημοκρατικός κόσμος της χώρας μας, δεν χρειάζονται κανενός είδους σωφρονισμού, μέσω της επιτήρησης και της τιμωρίας.
Καμία δικαιολογία δεν χωρά στις επικλήσεις τραμπούκικων μεθόδων που αναβιώνουν την πολιτική αισθητική της εποχής της λευκής τρομοκρατίας που βασάνισε τη χώρα μας κατά το παρελθόν.