Ενα όνομα , μια ιστορία, η αμιγώς αυτοδύναμη Ελληνική επιχειρηματικότητα στην πράξη. Η αγάπη του Δημήτρη Πολιτόπουλου ιδρυτή και δντα συμβούλου της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης τον ώθησε να έρθει στην Ελλάδα το 1996 και να δημιουργήσει την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης” ανέφερε ο Νίκος Μπήλιος Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας κατά την έναρξη της συνέντευξης που παραχώρησε στο κανάλι της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ. Το 1998 εμφιαλώθηκε η πρώτη 100%  Ελληνική μπύρα, με την επωνυμία ΒΕΡΓΙΝΑ, είπε συνεχίζοντας ο Νίκος Μπήλιος, ξεκινώντας μια νέα εποχή για την Ελληνική μπύρα.

“Κάναμε την Ελλάδα εξαγώγιμη χώρα βύνης στη Νότια ανατολική Ευρώπη” , ενώ επαναεπενδύουμε τα κέρδη μας στην ίδια την επιχείρηση παράγοντας ποιοτικά προιόντα και αξία σε δύσκολους καιρούς.

“Νερό, κριθάρι και λυκίσκος” τα τρία βασικά συστατικά της μπύρας, με αποτέλεσμα να παράγεται μια εξαιρετικής ποιότητας μπύρα με τις οκτώ ετικέτες της ΒΕΡΓΙΝΑΣ να είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο και την ζήτηση συγκινητική αναφέρει ο Νίκος Μπήλιος.

“Πήγαμε στα ορεινά χωριά της Ροδόπης, πείσαμε τους ανθρώπους για διαφοροποίηση της παραγωγής, αλλάξαμε την καλλιέργεια του καπνού ενώ τους κάναμε συμμέτοχους στην ετερεία για να μπορέσουν να καλλιεργήσουν το τσάι βιολογικά με οργανικό τρόπο και να παραχθεί το Τσάι TUBUNU”, αναφέρει ο Νίκος Μπήλιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.