Συγκινητικό ήταν το άκουσμα του Εθνικού Υμνου , από τις καμπάνες του Ιερού Ναού του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Κομοτηνή. Μετά την απόλυση για πρώτη φορά έγινε αυτή η μετάδοση του ήχου και συγκεκριμένα με ηλεκτρονική κωδωνοκρουσία όπως ακριβώς ονομάζεται αυτή η τεχνική. Οι εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν άριστες, για τους εμπνευστές της πρωτοποριακής ιδέας , μοναδικής στη Θράκη.Να σημειωθεί ότι  μπορούν να ακουστούν και άλλες μελωδίες , από τη συγκεκριμένο μηχανισμό που είναι στην διάθεση του Ναού. Το κόστος της εγκατάστασης ανέλαβε δωρητής που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Λίγα λόγια για την εταιρεία που τοποθέτησε τον μηχανισμό.

Η Εταιρεία Belltronics δραστηριοποιείται από το 1980 στο χώρο της εκκλησίας σε θέματα ηλεκτρικών – ηλεκτρονικών κωδωνοκρουσιών και μικροφωνικών εγκαταστάσεων.

Ιδρυτής της εταιρείας είναι ο Δημήτριος Δρυμώνης, αδειούχος ραδιοηλεκτρολόγος – ηλεκτρονικός.

Πρώτος εφήρμοσε τις σύγχρονες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές κωδωνοκρουσίες στην Ελλάδα, με δική του σχεδίασης και κατασκευής, μηχανήματα.

Ανέδειξε τις παραδοσιακές και Αγιορείτικες κωδωνοκρουσίες ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά την πορεία ανακάλυψε τις ηλεκτρονικές κωδωνοκρουσίες (παγκόσμια πατέντα) με μελωδικές καμπάνες που αποδίδουν Απολυτίκια Αγίων, ύμνους και εμβατήρια.

Η εταιρία BELLTRONICS δραστηριοποιείται σε πάνω απο 13 χώρες και διαδίδει την Ελληνική Ορθόδοξη παράδοση στον τομέα των καμπανών σε όλον τον κόσμο.

VIDEO από την LIVE μετάδοση του MARON NEWS