Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια και ανταποκρινόμενος άμεσα σε αίτημα του δήμου Αρριανών, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ επανέρχεται στο ζήτημα της στελέχωσης της τεχνικής του υπηρεσίας καταθέτοντας αυτή την φορά Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών.
Η Επίκαιρη Ερώτηση μπήκε στην ημερήσια διάταξη και απαντήθηκε από τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο την Πέμπτη 17-10-2019.
Η θέση του βουλευτή Ροδόπη όπως εκφράστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής είναι ότι :
“Ο δήμος Αρριανών έως και σήμερα δεν διαθέτει στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απρόσκοπτη και ορθολογική του λειτουργία.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί πλέον στην έγερση ζωτικής σημασίας λειτουργικών προβλημάτων στον δήμο Αρριανών, όπως είναι: α) αδυναμία σύστασης επιτροπών για την παραλαβή αφανών εργασιών και πρωτοκόλλων ζύγισης γεγονός που θα σημάνει κίνδυνο αναστολής ακόμα και για τα υπό υλοποίηση έργα β) αδυναμία σχεδιασμού και εκπόνησης μελετών για την κατασκευή νέων απαραίτητων έργων, γ) αδυναμία εκτέλεσης, ακόμα και εκείνων των έργων τα οποία ο δήμος με το υφιστάμενο τεχνικό προσωπικό έχει ήδη προβεί στην σύνταξη των απαιτούμενων μελετών και έχουν ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Μετά από ερωτήσεις που κατέθεσε στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία κατέστη φανερό ότι σήμερα πλέον ούτε ο Δήμος Κομοτηνής αλλά ούτε και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μπορούν να διαθέσουν το προσωπικό τους προς υποβοήθηση του έργου του ενός και μόνο υπαλλήλου της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Αρριανών, αφού και οι δικές τους υπηρεσίες είναι επίσης δραματικά υποστελεχωμένες.

Ζητήθηκε από τον Υπουργό να δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης ειδικευμένου προσωπικού στον δήμο Αρριανών με την άμεση κάλυψη μίας θέσης Π.Ε. Πολιτικού Μηχανικού, μιας θέσης Π.Ε. Αρχιτέκτονα, μίας θέσης Π.Ε. Τοπογράφου μηχανικού, μίας θέσης Π.Ε. Μηχανικού Περιβάλλοντος, μίας θέσης Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και μίας θέσης Τ.Ε Πολιτικών Μηχανικών”.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ζήτησε από την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία με ρύθμιση του δικαιώματος της υπογραφής σε εκείνους τους δήμους που δεν έχουν στελεχωμένη τεχνική υπηρεσία ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος και να μπορούν να εκπονούνται οι τεχνικές μελέτες για λογαριασμό των συγκεκριμένων δήμων από εξωτερικά μελετητικά γραφεία μέχρις ότου επιτευχθεί ο στόχος της επαρκούς και άρτιας επιστημονικής τους στελέχωσης.