Ο Αγιος Γεώργιος προστάτης της Κρωβύλης τιμήθηκε την δεύτερη ημέρα του Πάσχα με παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού. Ευκαιρία για αντάμωμα με το χωριό να ζωντανεύει τις ώρες του πανηγυριού και τους μουσικούς με τον Νίκο Ζαπάρτα στο βιολί- τραγούδι, τον Βαγγέλη Παπαναστασίου στο κλαρίνο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για την διατήρηση της μουσικής παράδοσης.

Η Αντωνία Δημάδη πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κρωβύλης τονίζει ότι τις δύο τελευταίες χρονιές το πανηγύρι έχει δυναμωθεί με την μεγάλη συμμετοχή των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών στο χωριό του δήμου Μαρωνείας Σαπών.

“Χρόνια Πολλά – Χριστός Ανέστη σε όλον τον κόσμο”, εύχεται ο Νίκος Ζαπάρτας, ενώ δηλώνει ευχαριστημένος όταν βλέπει τον κόσμο να χορεύει και να γλεντάει με την ψυχή του . “Οι νέοι αγαπούν την παράδοση, τα Θρακιώτικα και την παραδοσιακή μουσική” αναφέρει ο Νίκος Ζαπάρτας, ενώ το μουσικό σχήμα γυρνάει σε όλη την Ελλάδα μεταφέροντας σε κάθε γωνιά τους μουσικούς ρυθμούς της Θράκης.

Το πανηγύρι ξεκίνησε με την εμφάνιση του χορευτικού τμήματος του Πολιτιστικού Χορευτικού Συλλόγου ΘΡΑΚΩΝ Κομοτηνής, με τους χορευτές να είναι ντυμένοι με τις  παραδοσιακές στολές, αποσπώντας  το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.