“Σκόπιμη η παραποίηση των δηλώσεων μου κατά την  μετάφραση” αναφέρει ο Οντέρ Μουμίν σε ανακοίνωσή του μετά τον σάλο που προκλήθηκε από όσα είπε στη Προύσα της Τουρκίας. Ο Οντέρ Μουμίν φαίνεται να τα “μαζεύει” μετά το τέστ αντίδρασης που έκανε με τα λεγόμενά του, ενώ στη δήλωσή του αναφέρει πιστή δέσμευση στο Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

Η ανακοίνωση του Οντέρ Μουμίν:

Σχετικά με την παρουσία μου στην Προύσα Τουρκίας, ξεκαθαρίζω ότι οι δηλώσεις μου παραποιήθηκαν σκόπιμα κατά τη μετάφραση τους από ορισμένους κύκλους.

Ο κος Κοττάκης και ορισμένοι τοπικοί δημοσιογράφοι προσπαθούν να επιβιώσουν δημοσιογραφικά δημιουργώντας εθνικά επικίνδυνα σενάρια.

Επίσης οι ίδιοι κύκλοι ενοχλούνται με την παρουσία μειονοτικού Δημάρχου στον Ίασμο και το γεγονός ότι η παρούσα δημοτική αρχή είναι εξαιρετικά δραστήρια, αποτελεσματική, δεν διακρίνει , σέβεται και αναδεικνύει την πολυπολιτισμικότητα και την αρμονική συμβίωση των 2 σύνοικων στοιχείων.

Έχω απόλυτη γνώση και συναίσθηση της ιδιότητας μου , τιμώ τη χώρα μου, δεσμεύομαι πιστά από το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους.

Εξυπακούεται δε ότι οποιαδήποτε σκέψη ή αναφορά σχετικά με την εδαφική ακεραιότητα ή κυριαρχία της χώρας μας με βρίσκει κάθετα αντίθετο.