Το ΚΕΔΙΒΙΜ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου διαθέτει το πρόγραμμα με τίτλο:  Σπουδές στον Ποντιακό Ελληνισμό με Συνολική διάρκεια (σε αριθμό ωρών και αριθμό εβδομάδων): 39 ώρες – 13 Εβδομάδες

Το πρόγραμμα στοχεύει στη διδασκαλία και ενημέρωση των σπουδαστών της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής δραστηριότητας των Ελλήνων στον γεωγραφικό χώρο του Πόντου και των προσφυγικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, μέσα από τη συστηματική χρήση και κριτική προσέγγιση των γραπτών πηγών, των προφορικών μαρτυριών, της ιστορικής γεωγραφίας κ.λπ.

Στην υπεύθυνη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε ζητήματα που επηρεάζουν τη δημόσια ιστορία και συνεπώς την κοινωνία και τις αντιδράσεις της, όπως το ζήτημα της Γενοκτονίας, ο λαϊκισμός που αναπτύσσεται γύρω από το ζήτημα αυτό και οι θεμιτές και αθέμιτες πρακτικές διεκδίκησης της διεθνούς αναγνώρισης. Το πρόγραμμα έχει σκοπό αυτά τα ζητήματα να προσεγγίζονται με νηφαλιότητα, επιστημονική ακρίβεια και εγκυρότητα.

Tην ανάδειξη και τη μελέτη ζητημάτων που σχετίζονται ζητήματα προσφυγικής εγκατάστασης, οικογενειακής ιστορίας και καταγωγής.

Τη διάχυση της ήδη υπάρχουσας γνώσης και την κατάρτιση των νέων επιστημόνων.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Aποφοίτους ΑΕΙ-ΑΤΕΙ καθώς και απόφοιτοι β’θμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις της ιστορίας και του πολιτισμού του Πόντου καθώς και στοιχεία της ταυτότητας τους στη νεοελληνική πραγματικότητα.

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων
25/10/2024 έως 22/11/2024

Έναρξη – Λήξη
25/11/2024 – 10/03/2025

Πληροφορίες
Θεόδωρος Ανθόπουλος
Τηλέφωνο: 6951260837, 6972367359 Email: teoanth@gmail.com