Το νεοϊδρυθέν καλλιτεχνικό σχολείο Ροδόπης που δημιουργήθηκε στο Νέο Σιδηροχώρι, επισκέφθηκε, ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Συναντήθηκε, με την Περιφερειακή Διευθύντρια Μαριγούλα Κοσμίδου, την Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Ελένη Χατζή, την ομάδα διδασκόντων-καθηγητών και εκπροσώπους των γονέων, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τις ανάγκες του νέου σχολείου και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτυχθούν για την ενίσχυση του.

Αφού ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου όπου γίνονται εργασίες ανάπλασης, συνομίλησε με τους μαθητές, διαπιστώνοντας το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό τους που αποτυπώνεται στο γεγονός ότι προέρχονται από όλο το νομό και όχι μόνο από την συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ευχαρίστησε, όλους όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του νέου σχολείου και φυσικά τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα που είχε υποβληθεί από το 2019 ώστε το 10ο καλλιτεχνικό σχολείο της Ελλάδος να ιδρυθεί στο Νέο Σιδηροχώρι.

Οι εκπαιδευτικοί, αλλά κυρίως οι γονείς, ευχαρίστησαν τον πρώην Υπουργό για την συμβολή του, επισήμαναν την μεγάλη σημασία της λειτουργίας του σχολείου για την ανάπτυξη της περιοχής του Νέου Σιδηροχωρίου και δεσμεύτηκαν να του καταθέσουν μια συνολική έκθεση με τις ανάγκες που έχει το νέο εκπαιδευτήριο προκειμένου να επιτύχει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών στο συγκεκριμένο πεδίο που υπηρετεί.

Είναι ενθαρρυντικό, το γεγονός, ότι στο πρώτο άνοιγμα του το καλλιτεχνικό σχολείο της Ροδόπης διαμόρφωσε το πρώτο εκπαιδευτικό του τμήμα με πάνω από 20 μαθητές, διασφαλίζοντας την προοπτική του χρόνου να υπερδιπλασιάσει τα τμήματα του.

Σε δήλωση του ο Βουλευτής Ροδόπης, δεσμεύτηκε, ότι θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τις απαιτούμενες χορηγίες και τις αντίστοιχες συνέργειες με προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου προκειμένου το καλλιτεχνικό σχολείο να αναβαθμιστεί, διαδραματίζοντας ένα σημαντικό ρόλο στην περιοχή και δίνοντας νέες ευκαιρίες στην ανάπτυξη τοπικών ταλέντων.