Την Τετάρτη 9 Οκρωβρίου ο αθλητής του Α.Σ. ΔΙΑΣ – Budo Academy Κομοτηνής Κώστας Αγγελίδης, μαζί με τον προπονητή του Αλέξανδρο Παρασίδη, θα αναχωρήσουν με την Εθνική Ομάδα Σάμπο για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Σάμπο 2024, που θα διεξαχθεί στην Κύπρο, 11 – 13 Οκτωβρίου. Είναι ο μοναδικός αθλητής στην Εθνική Ομάδα που θα λάβει μέρος στο Combat Sambo.

Το Sambo είναι ένα δυναμικό πολεμικό σπορ, με ιστορία πέραν των 100 χρόνων, αφού δημιουργήθηκε στις αρχές του 1920 στην τότε Σοβιετική Ένωση. Σήμερα, πάνω από 120 χώρες από όλες τις ηπείρους ανήκουν στη δύναμη της FIAS, ενώ το άθλημα του Σάμπο βρίσκεται στο πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών Αγώνων της EOC και της Παγκόσμιας Πανεπιστημιάδας της FISU.

Στην Ελλάδα η Ομοσπονδία Σάμπο είναι αναγνωρισμένη από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο Κώστας Αγγελίδης είναι 5 φορές regional πρωταθλητής στο Combat Sambo, GFT Grand Prix πρωταθλητής και τοπικός MMA πρωταθλητής του 2021, καθώς και Πανελλήνιος πρωταθλητής στο Combat Ju-Jitsu.

Η παρουσία και η συμμετοχή του Κώστα Αγγελίδη αναμένεται δυναμική, καθώς είναι ένα νέο παιδί με εμπειρία στο άθλημα, μεγάλα όνειρα και φιλοδοξίες.