Η 8 Μάρτη για εμάς,τις γυναίκες του Συριζα-Π.Σ., δεν είναι μια ακόμη επέτειος που αξίζει να ξοδευτεί σε μεγαλοστομίες,,ευχές και συνθήματα.
Είναι μια ευκαιρία να δώσουμε ένα πιο ουσιαστικό περιεχόμενο στην ημέρα αυτή,μέσα από τη φωνή και τις εμπειρίες των ίδιων των γυναικών.
   Έτσι το Σάββατο 06-03-21,συναντηθήκαμε με το Δ.Σ. του Σωματείου Καθαριστριών Ν.Ροδόπης,με την κ.Γεωργία Ευαγγελοπούλου ,Πρόεδρο,την κ.Κατερίνα Καμπάνταη και την κ.Λίτσα Κυριαλάνη.
Γυναίκες σκληρά εργαζόμενες σε έναν κλάδο που δεν είχε τη μέριμνα και την προστασία της πολιτείας ώστε να διασφαλιστεί με πλήρη εργασιακά δικαιώματα,ανθρώπινες συνθήκες εργασίας,που στη διάρκεια του εργασιακού τους βίου γνώρισαν την εκμετάλλευση από τους εργολάβους,τους εκβιασμούς,αλλά και την εκμετάλλευση από την ίδια την πολιτεία,που,παρόλο που έγιναν αρκετά βήματα,δεν αναγνωρίζει έμπρακτα μέχρι και σήμερα τη συνεισφορά τους.
Πλούσιος και μακρύς ο διάλογος. Και αυτό που αναδείχτηκε μέσα από αυτόν είναι η ανάγκη για περισσότερες προσλήψεις καθαριστριών ώστε να μην επιβαρύνονται υπερβολικά,η μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου ώστε να αισθάνονται εργασιακή ασφάλεια, όλων ανεξαιρέτως,για να μην υπάρχουν εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων και βελτίωση των συνθηκών εργασίας ,με ιδιαίτερη μέριμνα στην προστασία τους,ιδιαίτερα σήμερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας.
   Εμείς τις ευχαριστούμε γι αυτή την πολύ ουσιαστική εμπειρία.Τις συγχαίρουμε για τη δύναμη που επιδεικνύουν καθημερινά ως εργαζόμενες ως μητέρες,ως σύζυγοι,ως νοικοκυρές,ως,ως…….
Και στο πρόσωπο τους συγχαίρουμε όλες τις γυναίκες,γιατί μόνο αυτές καταφέρνουν να κρατούν επάξια τόσες πολλές ταυτότητες.
Μέσα από αυτές,θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλες τις εργαζόμενες γυναίκες τις άνεργες,τις νέες γυναίκες. Ενα μήνυμα αγώνα ,ένα μήνυμα αλληλεγγύης.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!
ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΙΟΡΟΓΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΝΕΡΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΒΡΙΔΟΥ