Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, βουλευτή και πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τους βουλευτές, Έβρου, Νατάσα Γκαρά και Ροδόπης, Δημήτρη Χαρίτο βρέθηκαν στις Καστανιές για ενημέρωση για όσα συνέβησαν στα σύνορα, από την στρατιωτική και αστυνομική ηγεσία.

Νωρίτερα είχαν συναντήσεις με Επίσης με τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου – Ορεστιάδας – Σουφλίου,  Δαμασκηνό, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, Άνθιμο, με τον δήμαρχο Σουφλίου, Παναγιώτη Καλακίκο και επαφές με δημάρχους του Έβρου στο φυλάκιο στις Καστανιές.

Ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «σήμερα, με απόλυτη ψυχραιμία, με νηφαλιότητα, αλλά και με αποφασιστικότητα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε και να αποφύγουμε να κάνουμε, τηρουμένων των αναλογιών, ό,τι κάνει η πλευρά του Ερντογάν. Ο Ερντογάν εργαλειοποιεί, για τα δικά του συμφέροντα, ένα υπαρκτό ζήτημα. Ας μην εργαλειοποιήσουμε κι εμείς, για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας ένα υπαρκτό πρόβλημα. Και είμαστε κάθετα αντίθετοι με αυτές τις διχαστικές φωνές οι οποίες υποτιμούν την ανάγκη της εθνικής συνεννόησης και προσπαθούν να ανακαλύψουν εσωτερικό εχθρό.