Συνάντηση με νεολαίους της Ροδόπης είχε νωρίς το πρωί στο κέντρο της Κομοτηνής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , τον οποίο υποδέχτηκε και καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης Γιάννης Τζαμπάζης.

Πρότυπο αρμονικής συμβίωσης χαρακτήρισε την περιοχή ο Γιάννης Τζαμπάζης με την νεολαία να είναι ενωμένη , με τον πρωθυπουργό να κάνει αναφορά στην μεγάλη στήριξη της Θράκης τα τελευταία  χρόνια , την επίλυση του ζητήματος του 12% , ενώ έκανε αναφορά και στον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που είχε καθιερώσει την ισονομία και ισοπολιτεία  στη Θράκη.

Λίγο αργότερα αναχώρησε για την ΒΙΠΕ Κομοτηνής για την τέλεση των εγκαινίων του Ελληνο-Βουλγαρικού  διασυνδετικού αγωγού  φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας , επένδυση που καθιστά την Θράκη ενεργειακό κόμβο  Ευρωπαικής εμβέλειας.

Πάντως εντύπωση στους πολίτες προκάλεσε η στάση της Αστυνομίας που τουλάχιστον δύο φορές απομάκρυνε από την πλατεία υγειονομικούς που βρέθηκαν εκεί και απλώς παρακολουθούσαν την διαδικασία άφιξης του πρωθυπουργού.