Ιλχάν Αχμέτ:  «Άλλο είναι να ασκείς αυστηρή κριτική και άλλο ο διαδικτυακός κανιβαλισμός που ευτελίζει τις ανθρώπινες αξίες»

Το ελληνικό Κοινοβούλιο απέρριψε με την συντριπτική πλειοψηφία των 286 ψήφων κατά έναντι 9 υπέρ, την αίτηση για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, μετά από αίτηση της εισαγγελικής αρχής για τη χορήγηση άδειας άσκησης ποινικής δίωξης σύμφωνα με τα άρθρα 61 και 62 του Συντάγματος και 43Α και 83 του Κανονισμού της Βουλής.

Εν προκειμένω κρίθηκε ότι όσα ειπώθηκαν σε ραδιοφωνική συνέντευξη από τον κ. Ιλχάν Αχμέτ αμέσως μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 συνέπιπταν με την άσκηση της πολιτικής του δραστηριότητας και η μήνυση που ασκήθηκε σε βάρος του από τους κατηγόρους του είχε στόχο και μόνο να βλάψει την δημόσια εικόνα του, την τιμή και την προσωπικότητά του, έναντι των συμπολιτών και ψηφοφόρων του.
Να σημειωθεί ότι η ίδια αυτή άποψη διατυπώθηκε ομοφώνως και στην αρμόδια επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας από όλες τις πτέρυγες, με την «Ελληνική Λύση» να μεταβάλει άποψη εκ των υστέρων για να αποτελέσει έτσι στην Ολομέλεια το μοναδικό κόμμα που ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Ιλχάν Αχμέτ.