Ο Δήμος Κομοτηνής προκηρύσσει καλλιτεχνικό διαγωνισμό δημιουργίας σύντομης ταινίας με θέμα:

«ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ».

 

Ο Δήμος Κομοτηνής έχοντας ως στόχευση την επιβράβευση των δημιουργικών δραστηριοτήτων των δημοτών του καθ’ όλην αυτήν την περίοδο, κατά την οποία καλούμαστε όλοι μας να τηρήσουμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών και να παραμείνουμε στο σπίτι μας, προκηρύσσει διαγωνισμό σύντομης ταινίας.

Ο διαγωνισμός έχει ως θέμα την πιστή και με θετική διάθεση τήρηση των συστάσεων να μείνουμε όλοι στα σπίτια μας, να περιορίσουμε τις εξόδους μας αποκλειστικά και μόνο στις απολύτως απαραίτητες και να σεβόμαστε και να ακολουθούμε απαρέγκλιτα τους κανόνες της υγιεινής και της απολύμανσης.

Οι όροι του διαγωνισμού είναι οι εξής:

  • Η διάρκεια της κάθε σύντομης ταινίας δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) λεπτά.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Δημότες Κομοτηνής.
  • Στον διαγωνισμό θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες διαγωνιζόμενων:

Α΄ Κατηγορία:Συμμετέχοντες όσοι είναι ηλικίας μέχρι 15 χρόνων.

Β΄ Κατηγορία: Συμμετέχοντες όσοι είναι ηλικίας από 16 μέχρι 20 χρόνων.

 Γ΄ Κατηγορία: Συμμετέχοντες όσοι είναι ηλικίας από 21 χρόνων και πάνω.

  • Οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν από τριμελή επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής.
  • Η καλύτερη ταινία σε κάθε κατηγορία θα λάβει ως έπαθλο ένα δώρο.
  • Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα βραβευτούν από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, σε ειδική τελετή, που θα πραγματοποιηθεί σε χρονικό διάστημα μετά τη λήξη της κρίσιμης περιόδου και κατά τη διάρκεια της οποίας θα προβληθούν όλες οι ταινίες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.
  • Όλες οι ταινίες θα προβληθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Κομοτηνής.
  • Οι διαγωνιζόμενες ταινίες, μαζί με τα στοιχεία των δημιουργών (Ονοματεπώνυμο, στοιχεία κηδεμόνων, αν πρόκειται για ανηλίκους, ημερομηνία γέννησης, αριθμό τηλεφώνου) θα αποστέλλονται στο:

email: grtypoukomotinis@gmail.com

 

  • Οι συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020.

 

Ο Δήμος Κομοτηνής συμμετέχει ενεργά στην Εθνική προσπάθεια για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού με ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης.

Και θεωρεί πως μόνο αν συμπορευόμαστε αγαστά και δημιουργικά, Δημοτική Αρχή και πολίτες, θα τα καταφέρουμε να βγούμε όσο το δυνατόν πιο αλώβητοι από αυτήν την πανδημία.