Κάλεσμα προς τον Δήμο Μαρωνείας Σαπών απευθύνει ο επικεφαλής της Δημοτικής Παπάταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΠΙΔΑ ΑΛΛΑΓΗ Μιχάλης Βασιλειάδης  για την διά ζώσης πραγματοποίηση των Δημοτικών Συμβουλίων στο χώρο του αμφιθεάτρου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΑΠΩΝ  και σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό , τότε προτείνει  οι συνεδριάσεις να γίνονται ζωντανά μέσω εφαρμογών του ίντερνετ.

Ακολουθεί η πρόταση της Δημοτικής Παράταξης.

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Μαρώνειας-Σαπών
Κοιν:
1) Δήμαρχο Μαρώνειας-Σαπών
2) Σταυρίδη Ιωάννη
3) Ιωάννου Απόστολο

ΘΕΜΑ: «Δια ζώσης Δημοτικά Συμβούλια στις Σάπες»

Κυρία Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι αρχηγοί των Δημοτικών Παρατάξεων,
Ο ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος πραγματοποιείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και δεν αναλώνεται σε μια επιφανειακή ανταλλαγή διάφορων πληροφοριών, επιδιώκει την εύρεση της αλήθειας, που προκύπτει μέσα από την πλήρη διερεύνηση των αντικρουόμενων απόψεων και επιχειρημάτων. Ο διάλογος συνιστά βασικό θεμέλιο λίθο και σηματωρό του δημοκρατικού πολιτεύματος. Μέσω του ορθού διαλόγου γίνεται αφενός εμφανής η σημασία που δίνει η δημοκρατία στο σεβασμό όλων των απόψεων και στο δικαίωμα ελεύθερης διατύπωσής τους, και αφετέρου επιτυγχάνεται μέσα από τη γόνιμη αντιπαράθεση απόψεων η εξεύρεση της καλύτερης και πιο δίκαιης κάθε φορά επιλογής.

Ο διάλογος, επομένως, σε πολιτικό επίπεδο, προσφέρει τη δυνατότητα σε κάθε Δημοτική Παράταξη να δημοσιοποιήσει τις θέσεις της, και κατ’ επέκταση να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, κάνοντας γνωστές τις απόψεις της για τα σημαντικά κοινωνικά και τοπικά προβλήματα, τις ενδεχόμενες ενστάσεις της, αλλά και τις πιθανές λύσεις που πρεσβεύει. Προκύπτει, έτσι, σημαντικό όφελος για τους πολίτες, καθώς έχουν τη δυνατότητα, όχι μόνο να γνωρίσουν ποικίλες πτυχές των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών ζητημάτων, αλλά και να έρθουν σ’ επαφή με την επιχειρηματολογία της κάθε παράταξης, και να ελέγξουν άρα την αλήθεια των θέσεών της, καθώς και τις επιμέρους επιδιώξεις της.

Αυτό επιτυγχάνεται με την άμεση επαφή όλου του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι πλέον με τις συνεδριάσεις δια περιφοράς. Μετά την εμπειρία όλων μας από την πανδημία covid-19, και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ο καθένας μας για την ατομική υγιεινή, είναι πλέον σαφές πως δια ζώσης συνεδριάσεις του Δ.Σ. μπορούμε να πραγματοποιήσουμε σε υποδομές που ήδη υπάρχουν στην πόλη των Σαπών. Επίσης με την δυνατότητα των self test μπορούμε έτι περαιτέρω να περιορίσουμε την πιθανότητα της διάδοσης της νόσου.

Με το έγγραφο αυτό επανακαταθέτουμε την πρότασή μας, βάσει των νέων οδηγιών από τις κείμενες διατάξεις και την εμπειρία προστασίας από τον κορονοϊό, ώστε από εδώ και πέρα οι συνεδριάσεις να γίνονται δια ζώσης με αντίστοιχα μέτρα στο εξής κτίριο της πόλης των Σαπών που θεωρούμε πως υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αυτό μπορεί να είναι κατά αξιολογική σειρά το εξής:

1. Ο χώρος του αμφιθεάτρου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΑΠΩΝ περίπου 300 τ.μ. με ανάλογες υποδομές σε μικροφωνική, μικρόφωνα, θρανία κτλπ. Να τονίσουμε πλέον οι συνεδριάσεις μπορούν να γίνουν μετά τις 11-06-2021 και για όλο το καλοκαίρι διότι τα σχολεία της Β/ΘΜΙΑΣ θα είναι κλειστά. Με self test κάθε δημοτικού συμβούλου, υπαλλήλου αλλά και οποιοδήποτε ενδιαφερομένου μια ημέρα πριν την συνεδρίαση, η πρότασή μας μπορεί και είναι εφικτή.

2. Εάν η πρότασή μας για τα δια ζώσης συμβούλια δεν γίνει δεκτή τότε προτείνουμε οι συνεδριάσεις να γίνονται ζωντανά μέσω εφαρμογών του ιντερνέτ (π.χ. zoom, google meets, webex, κτλπ) στις οποίες είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπάρχει αυτή η δυνατότητα την στιγμή μάλιστα που οι προσκλήσεις αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία τους, και δεν θα χρειαστεί τίποτε περισσότερο από εξοπλισμό όπως λαπ-τοπ, ή κινητό τηλέφωνο ή ταμπλέτα. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείτε όσον αφορά την ηλεκτρονική εφαρμογή για την ζωντανή διαδικασία της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναμένουμε από όλους σας την θετική σας γνώμη για να ξεκινήσουμε άμεσα τις παραπάνω συνεδριάσεις.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ