Ανακοινώσεις εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής και  η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής για το εργατικό δυστύχημα που έγινε την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στην περιοχή του Λοφαρίου και στοίχισε την ζωή σε έναν εργαζόμενο.

ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Άλλο ένα εργατικό δυστύχημα έλαβε χώρα χθες Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στη Ροδόπη. Δυστυχώς ένας συνάδελφος εργαζόμενος σε εργοτάξιο αντιπλημμυρικών έργων (καθαρισμού καναλιών) στην περιοχή του Λοφαρίου τραυματίστηκε θανατηφόρα , αφού καταπλακώθηκε από μηχάνημα εκσκαφής.

Για άλλη μία φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη θλιβερού γεγονότος κατά την διάρκεια της εργασίας στην περιοχή μας.
Καλούμε τις αρχές να ερευνήσουν τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος, όπως και την αντίδραση αντιμετώπισης του συμβάντος και να αποδοθούν ευθύνες αν τυχόν υπάρχουν.

Τέλος καλούμε για άλλη μία φορά την πολιτεία να ευαισθητοποιηθεί και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια της εργασίας των εργαζομένων, για να σταματήσουμε επιτέλους να ακούμε για ατυχήματα – δυστυχήματα και να θρηνούμε τραυματισμούς και απώλειες συναδέλφων μας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΙΔΥΚ

Εκφράζουμε την οργή και τη θλίψη μας για τον άδικο χαμό συναδέλφου, εργαζόμενου σε κατασκευαστική εταιρία, που συνέβη την Τρίτη 7 Φλεβάρη στο χωριό Λοφάριο. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους και τους συναδέλφους του.

Δεν είναι το πρώτο ατύχημα που συμβαίνει στον κλάδο των κατασκευών στον Νομό μας. Δυστυχώς, αυτή τη φορά ήταν μοιραίο.

Η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων ασφαλείας, ολόκληρο το αντεργατικό νομικό πλαίσιο που έχουν δημιουργήσει όλες οι κυβερνήσεις, δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ούτως ώστε να θρηνούμε ξανά και ξανά θύματα στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων.

Η ΕΝΙΔΥΚ απαιτεί να διερευνηθούν τα αίτια και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους υπεύθυνους.