ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ σχολιάζει την άρνηση του κυβερνητικού κλιμακίου που επισκέφτηκε πρόσφατα την Ροδόπη και που όπως αναφέρει αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Για άλλη μία φορά κυβερνητικό κλιμάκιο υπό το Υπουργό Οικονομικών  κ. Σταϊκούρα που επισκέφθηκε την περιοχή μας δεν θέλησε να συναντηθεί και να συζητήσει με τους εκπροσώπους των εργαζομένων την Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής.

Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση δια των υπουργών της απαξιώνει τους εργαζόμενους της Ροδόπης.

Για άλλη μία φορά  γίνετε σύσκεψη φορέων της περιοχής για να συζητηθούν τα προβλήματα της περιοχής παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου και το Εργατικό Κέντρο δεν προσκαλείται.

Είναι λογικό βέβαια να μην θέλουν να συζητήσουν μαζί μας για να μην ακούσουν τις θέσεις μας και την κριτική μας στα πεπραγμένα τους.

Δεν περιμέναμε όμως κάτι περισσότερο από την Κυβέρνηση αυτή που:

  • προχώρησε σε μια αύξηση του κατώτατου μισθού κατώτερη των προσδοκιών και η οποία εξανεμίστηκε λόγω της ακρίβειας.
  • που στην ουσία κατήργησε το Σ.ΕΠ.Ε..
  • που κατήργησε την ανεξαρτησία του Ο.Α.Ε.Δ..
  • που επί της ουσίας κατήργησε το 8ωρο και το πενθήμερο.
  • που έχει μπερδέψει την έννοια της ανάπτυξης με την μεγιστοποίηση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
  • που ευαγγελίζεται ανάπτυξη στην περιοχή μας  χωρίς να έχει γίνει απολύτως τίποτα για τους εργαζόμενους.
  • που τρία χρόνια τώρα περιμένουμε την υλοποίηση της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της ΣΕΛΜΑΝ.

Με όλα αυτά βέβαια λογικό είναι τα κυβερνητικά στελέχη να μην επιθυμούν να συζητήσουν με το Εργατικό Κέντρο. Αλλά θα πρέπει να ξέρουν στην Κυβέρνηση ότι ανάπτυξη χωρίς τους εργαζόμενους δεν γίνεται. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να απαξιώνει τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής μας.

Ούτε φυσικά ο κυβερνητικός βουλευτής της Ροδόπης, ο οποίος έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην διαμόρφωση του προγράμματος των επισκέψεων.

Και βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που το Εργατικό Κέντρο ενοχλεί, γιατί και με την κυβέρνηση της Πρώτης φοράς Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ της οποίας η πολιτική ήταν το ίδιο αντεργατική με της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, το Εργατικό Κέντρο και αποκλεισμένο ήταν από τις συσκέψεις φορέων της περιοχής και τα τότε κυβερνητικά στελέχη όσες φορές επισκέφθηκαν την περιοχή μας  δεν συναντήθηκαν και δεν συζήτησαν ποτέ  με το Εργατικό Κέντρο με ευθύνη των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ,, αλλά απεναντίας κυνηγήθηκε από τον τότε Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ανδρέα Νεφελούδη με διακοπή της χρηματοδότησής του από τον ΟΑΕΔ.

Δυστυχώς φαίνεται ότι διαχρονικά επειδή δε μπορούν να ελέγξουν το Εργατικό Κέντρο προσπαθούν να το απαξιώσουν.

Και όσο θα προσπαθούν να το απαξιώσουν, τόσο οι εργαζόμενοι της περιοχής θα πεισμώνουν και το Εργατικό Κέντρο θα γίνετε πιο δυνατό.

Όμως οι εκλογές είναι κοντά και ο κόσμος της εργασίας δε ξεχνά.