Η παράταξη ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ του Αντώνη Γραβάνη κάνει μια πολύ σοβαρή καταγγελία σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της ΔΕΥΑΚ.

Οπως αναφέρει όχι μόνο δεν υπάρχει πλέον αποθεματικό στα ταμεία του δήμου , αλλά εμφανίζεται χρέος της ΔΕΥΑΚ προς την ΔΕΗ ύψους 5.763.069,56 ευρώ με αποτέλεσμα η επιχείρηση ρεύματος να στέλνει εξώδικο προς την ΔΕΥΑΚ.

Καταγγελία που χρειάζεται άμεσης απάντησης από την δημοτική αρχή , με τους δημότες πλέον να θέλουν να γνωρίζουν αν το παραπάνω ποσό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως επίσης να γίνει γνωστή η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης πριν την ανάληψη καθηκόντων από την παρούσα δημοτική αρχή.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΔΥΝΑΤΑ

ΣΟΚ! Στον εισαγγελέα στέλνει τη ΔΕΥΑΚ για χρέη περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ η ΔΕΗ.

Η παράταξη Γκαράνη «εξαφάνισε» το αποθεματικό και χρωστάει εκατομμύρια ευρώ;

Από το τέλος Αυγούστου έχει στείλει εξώδικο η ΔΕΗ στην ΔΕΥΑΚ για χρέη 5.763.069,56 ευρώ και ο κ. Γκαράνης τοποθετείται, λέγοντας προεκλογικά ψέματα στους δημότες, για την άρτια λειτουργία της ΔΕΥΑΚ και την οικονομική ευρωστία του Δήμου.

Η παράταξη μας, εδώ και μήνες κρούει τον κώδωνα για την οικονομική διαχείριση της ΔΕΥΑΚ. Στα Δημοτικά Συμβούλια, στα μέσα ενημέρωσης, παντού προειδοποιούσαμε με έντονους τόνους για την κακοδιαχείριση που φτάνει σε πιθανά πειθαρχικά παραπτώματα και σε πιθανές ποινικές παραβάσεις. Για το θέμα της κακοδιαχείρισης της ΔΕΥΑΚ έχει επέμβει και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ο κ. Γκαράνης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι αγνοούν τα θεσμικά όργανα και τους δημότες συνεχίζοντας το γνωστό τους έργο. Χωρίς δημοσιευμένους ισολογισμούς ετών και με προκλητικές απευθείας αναθέσεις.

Το εξώδικο της ΔΕΗ στη ΔΕΥΑ Κομοτηνής αποτελεί ντροπή για τον Δήμο Κομοτηνής.

Ζητούμε ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Μήνες τώρα δεν δημοσιεύουν, ως οφείλουν,  τα στοιχεία που ζητήθηκαν από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων για την οικονομική διαχείριση στη ΔΕΥΑΚ,  παρά μόνο, απάντησαν με ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

Μήνες τώρα δεν έχουν δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοτών για τις δεκάδες προσλήψεις συγγενών και φίλων, για τις απευθείας αναθέσεις σε φίλους και γνωστούς, για τα χρέη που συσσωρεύονται και δεν γνωρίζουμε που θα φτάσουν. Και έχουν το θράσος να κάνουν προεκλογική εκστρατεία και να μιλούν για οικονομική ευρωστία.

Οικονομική ευρωστία κ.Γκαράνη με χρέη εκατομμυρίων δεν γίνεται. O χρόνος σας τελείωσε. Επιτέλους πείτε στους δημότες την αλήθεια.

Πόσα είναι τα χρέη του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ;; Παραδίδετε έναν Δήμο σε «χρεωκοπία»;;