Η θέση και ο ρόλος της Περιφερειακής Αρχής είναι να συμβάλει στην αναπτυξιακή προσπάθεια να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών της και όχι να εμφανίζεται σε ρόλο απολογητή της αποτυχημένης κυβερνητικής διαχείρισης του κλεισίματος των συνοριακών μας σταθμών ιδιαιτερα της Νυμφαίας, που θα εχει σοβαρες επιπτωσεις στο τουρισμό και τη τοπική οικονομία.

Απο τη στιγμή που η χώρα ανέλαβε το ρίσκο , λόγο της σημασίας του τουρισμού,να ανοίξει τα σύνορα της είναι προφανές οτι οι κίνδυνοι αύξησης των κρουσμάτων η ακόμη και τοπικης καραντίνας δεν αφορούν μόνο τους τουριστικούς προορισμούς της ΑΜΘ οπως ισχυρίζεται η περιφερειακή αρχή αλλά όλη τη χώρα. Ως εκ τούτου η επιλεκτική επίκληση των κινδύνων για την ΑΜΘ μονο ως παραδοχή της συναίνεσης στους κυβερνητικους χειρισμούς για το κλείσιμο της Νυμφαίας μπορεί να εκληφθεί.

Ως ΣΥΡΙΖΑ με τη παρουσία και της Κ Νοτοπουλου τομεαρχη τουρισμού αλλά και τις πρωτοβουλιες του βουλευτή μας αναδείξαμε τη σοβαρότητα του προβληματος και τις επιπτωσεις που θα εχει στο τουρισμό και την τοπική οικονομία.Το ίδιο έπραξαν με ευθύνη η αυτοδιοίκηση οι   κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς  της περιοχης. Δυστυχως μόνο η περιφερειακή αρχή έμεινε μόνη να αρνείται να δει την πραγματικότητα και να επιμένει σε λαθος χειρισμούς που αδικούν την περιοχή.