Με την μεγάλη πυρκαγιά στις Σάπες σημαδεύτηκε η εβδομάδα που πέρασε. Μία επικίνδυνη φωτιά που την χώριζε μόνο ο δρόμος από τον οικισμό των Ποντίων. Τα αντανακλαστικά πυροσβεστικής και συντονισμού υπηρεσιών ήταν άμεσα και απέδωσαν το καλύτερο αποτέλεσμα με την καταστροφή 500 περίπου στρεμμάτων δασικής έκτασης και την αποφυγή ζημιών σε προσωπικές περιουσίες. Το μελανό σημείο η έλλειψη εναέριου πυροσβεστικού μέσου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης που θα μπορούσε να επέμβει άμεσα, και με τον αντιπεριφερειάρχη Εβρου , μόλις την Δευτέρα 13/7 να υποδέχεται το ελικόπτερο στον αεροδιάδρομο της πόλης.

Μιά σημαντική παρουσία , της Κατερίνας Νοτοπούλου ,Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε ο βουλευτής της Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου , για να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα προβλήματα του τουριστικού κλάδου της Ροδόπης. Επίσκεψη στο Φανάρι σύσκεψη με τους ανθρώπους του τουρισμού , και στη συνέχεια σύσκεψη με τους φορείς της Κομοτηνής.

Θετικός, και στον τουρισμό και στους φοιτητές του ΔΠΘ ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης , αφού το ένα δεν αναιρεί το άλλο . Με μέτρα υγειονομικής προστασίας μπορούμε να διαχειριστούμε το πρόβλημα και να είμαστε ασφαλής ανέφερε ο κ.Γκαράνης αλλά και να υποδεχτούμε τους φοιτητές στην Κομοτηνή.

Ενας μήνας πέρασε από την επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας στην Κομοτηνή , με την Τσανάκλειο να την υποδέχεται. Αρκετό διάστημα για να “φουντώσουν” τα χόρτα  και να “πνίξουν” το κτήριο. Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου συνεργεία κοπής επανέφεραν την καλή εικόνα στο ιστορικό κτήριο της  Κομοτηνής.

Επανεμφάνιση των κοινόχρηστων ποδηλάτων στα σχέδια της Δημοτικής αρχής με νέο, εύκολο , σύγχρονο τρόπο κτήσης για βόλτες στον ποδηλατόδρομο της Κομοτηνής .Οι βάσεις των ποδηλάτων συντηρούνται και σε λίγες ημέρες θα είναι διαθέσιμα προς χρήση.