Mε τον
υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Χαρδαλιά επικοινώνησε σήμερα ο Βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Αχμέτ Ιλχάν  προκειμένου να λάβει ενημέρωση ειδικά για το θέμα των εισερχομένων φοιτητών στην Θράκη και την καραντίνα στην οποία έχουν ήδη μπει, φιλοξενούμενοι σε ξενοδοχεία των τριών πόλεων, σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη.

Ο κ. Χαρδαλιάς διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι εφαρμόζεται απαρέγκλιτα το υπάρχον πρωτόκολλο που ισχύει για όλη την χώρα και  τόνισε ότι η πολιτεία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Από την πλευρά του ο βουλευτής  τόνισε προς τον υφυπουργό την ανάγκη να εφαρμοστεί το υπάρχων νομοθετικό πλαίσιο κατά γράμμα και στην Θράκη προκειμένου οι γονείς και οι φοιτητές να γνωρίζουν τις επόμενες διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για να μην επικρατήσει σύγχυση και αναστάτωση σχετικά με τον χρόνο επανόδου των ανθρώπων αυτών στα σπίτια τους.

Τέλος ο κ. Ιλχάν αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά όλες τις ενέργειες που γίνονται και βρίσκοται σε συνεχή επαφή με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς και την κυβέρνηση για να διασφαλιστούν  τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να περιοριστεί  η ταλαιπωρία των επαναπατριζομένων. Να μην ξεχνάμε όμως ότι προέχει η υγεία όλων μας και του κοινωνικού συνόλου και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να επιδεικνύουμε υπομονή, υπευθυνότητα και να συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες που δίνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Μένουμε σπίτι, παραμένουμε ασφαλείς.