Με επίκεντρο τον άνθρωπο και στόχο την ουσιαστική προσφορά και κοινωνική αλληλεγγύη, ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, (ΣΦΕΕ) ένωσε τις δυνάμεις του από το 2016 με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, (Ε.Ε.Σ.) σε ένα κοινό όραμα, που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων και στην άμβλυνση των οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μέσω της προσφοράς, αλλά και της εκπαίδευσης. Έτσι γεννήθηκε η κοινωνική πρωτοβουλία «προΣfΕΕρουμε», η οποία αποτελεί προσπάθεια στήριξης των παιδιών και των ευάλωτων πληθυσμών που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνης Αυγερινός , η δ/ντρια επικοινωνίας του ΣΦΕΕ Μαρία Λεοντάρη και ο Δημοσιογράφος  Γιάννης Πολίτης βρέθηκαν στην Κομοτηνή και στο κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης παιδιών όπου προσέφεραν φαρμακευτικό , αναλώσιμο υλικό και δώρα.

Ο κ. Αυγερινός έκανε μια ιστορική αναδρομή για τον ΕΕΣ και στην αναγεννητική προσπάθεια που γίνεται από τη νέα διοίκηση.

Η κ. Λεοντάρη μίλησε για το Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας , έναν οργανισμό που συστήθηκε το 1982 με 63 εταιρίες μέλη , 3,5% στο ΑΕΠ ΚΑΙ 122.000 εργαζόμενους. Ο ΣΦΕΕ έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και γιαυτό το λόγο δημιουργήθηκε το ” προΣFEEρουμε”  , μιά κοινωνική πρωτοβουλία που αφορά στην υποστή ριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων σε κρατικές δομές απομακρυσμένων περιοχών.