Και αυτή την εβδομάδα στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

και στον Πολυχώρο Τέχνης & Σκέψης στην Ξάνθη

https://www.stepo.gr/ekdiloseis/

 Κάντε τις κρατήσεις σας για τις εκδηλώσεις:

https://www.more.com/gr–el/venues/megaromousikiskomotini/

 

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026 | ώρα 17.30  στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής 

Ημερίδα-Δράση | Μάχη κατά του Παιδικού Καρκίνου μέσω της Δωρεάς Μυελού των Οστών

Η νεοσύστατη Ομάδα Προώθησης Δράσης Δοτών Μυελού των Οστών «+Δεσμός Ελπίδας» του Γ.Ν.Κομοτηνής, επιθυμεί να συστηθεί μέσω, της πρώτης ανοιχτής προς όλους, ημερίδας-δράσης της, με θέμα «Μάχη κατά του Παιδικού Καρκίνου μέσω της Δωρεάς Μυελού των Οστών», την ημέρα Πέμπτη 19 Μαρτίου 2026, ώρες 17:30 έως 21:00, με στόχο την ενεργή συμμετοχή παιδιών και ενηλίκων στη μάχη κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Περισσότερα για την εκδήλωση- εγγραφές – δήλωση παρακολούθησης:  https://www.stepo.gr/events/machi-kata-tou-paidikou-karkinou-meso-tis-doreas-myelou-ton-oston/

 

 Σάββατο 21 Μαρτίου 2026 | ώρα 21.15 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Παράσταση | 200+4 Χρόνια Δανεικά, 1821-2025       [ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ]

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος και ο Πιτσιρίκος, μετά από λαϊκή απαίτηση,  έγραψαν την εορταστική και πατριωτική παράσταση με τίτλο “200+4 Χρόνια Δανεικά, 1821-2025”, που είναι συνέχεια της εορταστικής και πατριωτικής παράστασης  «1821-2021, Διακόσια Χρόνια Δανεικά», που έσπασε τα ταμεία, απέσπασε πολλά “μπράβο” και κατάφερε να φέρει ακόμα και τους μπράβους στο θέατρο -και μάλιστα πάνω στη σκηνή του θεάτρου- αφού ο διαχρονικός και μοναδικός στόχος του Χριστόφορου Ζαραλίκου είναι να τους φέρει όλους στο θέατρο, για να τους εκπολιτίσει και να διευρύνει τους ορίζοντές τους, ώστε να βγάλουν τον καλλιτέχνη που κρύβουν βαθιά μέσα τους.

Περισσότερα για την παράσταση και για ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: https://www.stepo.gr/events/2004-chronia-daneika-1821-2025-komotini/

 

 Κυριακή 22 Μαρτίου 2026, ώρα 6:30μμ. στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, Ξάνθη

Το κβαντικό Σύμπαν: Ένα σπίτι για τη ζωή. Σκέψεις με θέα τον νυχτερινό ουρανό

Το Κέντρο  Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία, ΚΕΠΕΑ Βιστωνίδας, σε συνεργασία με τη Στέγη Πολιτισμού ΑΜΘ, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και την ΕΛΜΕ Ξάνθης,  διοργανώνει εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Στέφανο Τραχανά, διευθυντή του Κέντρου Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Μathesis, πρώην διευθυντή των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης. Η εκδήλωση απαρτίζεται από δύο ομιλίες:

1η ομιλία για το κοινό: “Το κβαντικό Σύμπαν: Ένα σπίτι για τη ζωή. Σκέψεις με θέα τον νυχτερινό  ουρανό”

2η ομιλία-σεμινάριο για καθηγητές/τριες και μαθητές/τριες: “Η κβαντομηχανική στο Λύκειο: Ένα στοίχημα που αξίζει να κερδηθεί”.

Περισσότερα για την εκδήλωση: https://www.stepo.gr/events/to-kvantiko-syban-ena-spiti-gia-ti-zoi-skepseis-me-thea-ton-nychterino-ourano/

 

 Κυριακή 22 Μαρτίου 2026 | στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Η Μουσική Ενώνει – Εθνικές Σχολές Μουσικής Ελλάδας και Τουρκίας –  έργα για φωνή και πιάνο

Οι δυο εθνικές σχολές μουσικής της Ελλάδος και της Τουρκίας παρουσιάζουν αρκετά κοινά χαρακτηριστικά.  Οι βασικοί συνθέτες της πρώτης γενιάς της ελληνικής εθνικής σχολής μουσικής, όπως οι Καλομοίρης, Πετρίδης και Πονηρίδης, γεννήθηκαν στην Μικρά Ασία και τα πρώτα γράμματα στη μουσική τα διδάχθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Επίσης, Έλληνες και Τούρκοι συνθέτες είχαν αναπτύξει διαύλους επικοινωνίας και αγαστής συνεργασίας μεταξύ τους παρά το βαρύ πολιτικό κλίμα ανάμεσα στα δυο χώρες. Όπως για παράδειγμα, ο κορυφαίος έλληνας μαέστρος του 20ού αιώνα Δημήτρης Μητρόπουλος διηύθυνε έργα του διακεκριμένου εθνικού συνθέτη της Τουρκίας Cemal Reşid Rey, ενώ αυτός παρουσίασε έργα του Μανώλη Καλομοίρη.

Συμπράττουν οι:   Tuğsem Mutlu (σοπράνο)  | Δημοσθένης Φιστουρής (τενόρος) | Fatma Zeynep Eğilmez (πιάνο) | Θανάσης Τρικούπης (πιάνο)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  

Περισσότερα για τη συναυλία – Κρατήσεις θέσεων: https://www.stepo.gr/events/i-mousiki-enonei-ethnikes-scholes-mousikis-elladas-kai-tourkias-erga-gia-foni-kai-piano/

 

Πέμπτη 26 έως και Κυριακή 29 Μαρτίου 2026 | στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Το 2ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Κομοτηνής, σε συνεργασία με τη Στέγη Πολιτισμού ΑΜΘ A.E. θα παρουσιάσει το έργο σύγχρονων, αλλά και παλαιότερων  γαλλόφωνων δημιουργών.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις κρατήσεις θέσεων!

Δείτε εδώ: https://www.stepo.gr/2o-festival-gallofonou-kinimatografou-komotinis/

 

 

**Ενημερωθείτε σχετικά με τις εκδηλώσεις και κάντε τις κρατήσεις σας: https://www.stepo.gr/enimerotheite-schetika-me-tis-ekdiloseis-kai-kante-tis-kratiseis-sas/