Ο Ασπροπόταμος είναι ένα μικρό ποτάμι της Ροδόπης , που ξεκινά από  τον Μίσχο , διασχίζει τον κάμπο της Ροδόπης και από την Αίγειρο και μετά συνεχίζει παράλληλα με την εθνική οδό και χύνεται στα βόρεια της Λίμνης Βιστωνίδα.

Η κοίτη του ποταμού όμως,  όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες έχει σχεδόν κλείσει από  καλαμιές και δέντρα που έχουν αναπτυχθεί στο πέρασμα των χρόνων. Σε όλο σχεδόν το ποτάμι μέχρι και τις εκβολές παρουσιάζεται η ίδια εικόνα.

Πότε έγινε ο τελευταίος καθαρισμός της κοίτης , έτσι ώστε να μπορεί να δεχτεί μεγάλους όγκους υδάτων σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, αλλά και εκτόνωσης προς τη Λιμνοθάλασσα, καλούνται οι υπηρεσίες να απαντήσουν , καθώς και εάν είναι στο σχεδιασμό – προγραμματισμό  κάποιος νέος καθαρισμός .

Με τα καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια να αλλάζουν και να γίνονται μικρής διάρκειας , αλλά με έντονο τρόπο εξέλιξης και με τις πρόσφατες πλημμύρες στη Ροδόπη που χάθηκαν περιουσίες και ζωικό κεφάλαιο, θα πρέπει  να μπεί στον σχεδιασμό ο καθαρισμός, για να μην βρεθούν οι κάτοικοι της περιοχής σε παρόμοιες δυσάρεστες καταστάσεις.